Yana R. Ada Berntsen – Stør fisker

Hvem er lystfiskeren Yana?

Stør, den imponerende fisk som man kan finde i nogle betalingsvande. Man kan ikke fortælle om Yana R.A.Berntsen uden at sige stør! Men hun startede ikke med at hive 50 kgs. Fisk op af vandet. Yana er stadig forholdsvis ny i fiskeriet. Men hvordan startede det?

En tidlig start…

Yana fangede sin første fisk som 6 årige og måske er det den tidlige fangst som har sat sine spor. Eller måske opdragelse? Hun er, som navnet måske afsløre, oprindelig fra Ukraine hvor hun boede med hendes forældre tæt på Sortehavet. De elskede også at fiske allerede dengang og ikke mindst at spise sin fangs. Så man kan sige hun har fået det ind fra barnben. Så selvom teenageårene træk hende væk fra vandet, fandt hun alligevel tilbage til fiskeriet i 2018.

Siden er det gået stærkt! Og idag kan Yana kalde sig Team fisker for put and take Brandet ‘Præsen og fidusen’. Det er også i put and take søerne og ‘Catch and release søerne’ at Yana har holdt mest til. Specielt støren har vundet hendes hjerte.
Det skal ikke være en hemmelighed at stør fiskeri noget jeg brænder meget for! Detaljerne på disse fisk er virkelig noget helt for sig selv, det er som om at have med et levende fossil at gøre. her i det kommende fremtid er målet at blive klogere på karpe fiskeri. så det ser jeg virkelig frem til.

Når man gerne vil give lidt igen.

Yana er selv igang med at blive klogere på lidt blandet fiskeri og som hun fortæller “Lige pt. udfordrer jeg mig med alt slags fiskeri. Bare for at fylde op på art cvet og blive klogere på de forskelige fiske metoder. Der er jo en del man kan lære og udforske.”
Lysten til at hjælpe andre.
For Yana er fiskeriet en konstant udvikling. Hun synes selv det er fedt at komme med andre ud og lære noget og hun vil også gerne selv give noget videre. Man behøver nemlig ikke være verdens mester for at hjælpe andre.
Jeg tager gerne på tur med nogle nye mennesker, og hjælper dem så godt som jeg nu kan. Alt fra grej, spots og teknik. Jeg er ikke skarp til alt slags fiskeri, men jeg har lidt erfaringer efterhånden ellers kender jeg nogle som vi kan spørge.
Hun er et fantastisk eksempel på, at man som nyfisker sagtens både kan lære og give videre. Og at fiskeriet er bedst når man deler det med andre.
Er du blevet nysgerrig på hvad stør fiskeriet er for en størrelse og har du måske lyst til at prøve kræfter med de stærke fisk? Eller vil du bare gerne se mere til Yana? Så finder du hende på instagram : Fishingdragonfly
Vil du læse om andre dygtige kvindelige lystfiskere ? Så klik her : Fisker kend dit vand!