Senja Furbo

Hvem er lystfiskeren Senja? :

Senja Furbo er efterhånden lidt et kendt ansigt, både blandt lystfiskere men også hjemme i stuerne hos Hr. og Fru. Danmark. Hun har deltaget i blandt andet tv-programmerne Nak og Æd på DR og i Fangstgaranti. Senja er en utrolig dygtig lystfiskere, der har rigtig godt styr på sit fiskeri og sit vand. Hun er sjældent bleg for at dele lidt ud af al sin viden om fiskeriet, og hvis du støder på fisketips fra Senja så gør du klogt i at tage imod dem med kyshånd.

Hvordan det hele startede…

Senja Furbo har fisket siden hun var blot 3 år gammel, og som de fleste andre startede hendes fiskeri i den lokale sø efter gedder og skaller, men der blev også fisket i put and take søerne. Da Senja som 18 årige fik sit kørekort og selv kunne transortere sig rundt, begyndte hun at fiske meget på Vestkysten efter pighvar – og den passion har hængt ved lige siden.
Som 22 årige fik hun sin første mindre båd, som hurtigt blev skiftet ud med, en jenneau merry fisher 530 trollingbåd. Det gav mulighed for fisketure på det Gulerev efter torsk, og til Bornholm efter laks. Efter fem år blev båden solgt, og laksefiskeriet i de Vestvendte åer sneg sig for alvor ind i hjertet på Senja. Kærligheden til fiskeriet efter laksene blev noget nært det samme som for pighvarene.

Og hvad så nu…

Idag fisker hun primært laks, holdsagligt i Storåen og ved Skjern Å. Men det bliver da også til et par ture efter pighvar, hvilket foregår fra stranden på Vestkysten.
Hvis man spørger hvad der virkelig kan få Senja’s hjerte til at slå er svaret klart : Hvis der er noget der virkelig kan få min puls op – så er det laksen og især forårs laksen –  årets første fisk.. elsker det. Men en stor pighvar kan også noget helt specielt “
Vil du se mere til Senja og hendes fiskeri så kan du finde hende på diverse socialemedier her  :
Vil du læse om andre dygtige kvindelige lystfiskere ?
Så klik her : Fisker kend dit vand!