McPerch – Lykke jiggen

Lucky Lure

McPerch er min favorit! De fleste kender vidst det der med at have et stykke endegrej, som man nærmest tror har lagt for enden af en regnbuen. Det føles som om hesteskoen har kastet alt sit held udover den – ja nærmest som om den var velsignet ! Sådan har jeg det med McPerch shad fra Abu Garcia. Det er min lykke-jig ! Farven jeg er vild med hedder Baitfish og jeg fisker med den i både 90 mm. og 75 mm.

Hvorfor er den så god?

Ja hvad kan sådan en jig egentlig ? McPerch har en paddeltail som gør at den bevæger sig livligt i vandet. Den kan fiskes på flere forskellige måder blandt andet Texas Rigges, på et Carolina rig eller som jeg foretrækker – monteret på et jighoved som på billedet øverst på siden her. Halen gør at du ikke behøver arbejde en hel masse med agnen – den skal nok gøre det meste af arbejdet for dig. Selv de mindste bevægelser gør en stor forskel, og du kan være sikker på at denne agn ikke svømmer ubemærket igennem vandet selv helt nede i dybet.

Og hvad kan den så fange?

Det er ikke kun én agn én fisk ting. Jeg blev utrolig glad for den første gang, efter at have fanget en ny personlig rekord i aborre med den. Det var min første aborre over 40+ cm. og da jeg derefter fangede min første sandart, en fisk på hele 83 cm. jamen så behøvede jeg nærmest intet andet i min grejæske. Senest har McPerch stået for min nye personlige rekord i aborre som du kan læse om HER . Så hvis du spørger mig, så er det ikke sært at det er en agn, jeg føler rummer en god portion held. Det er lidt som når man har fundet et firekløver eller har vundet i lotto. Fiskeguderne er med mig, når McPerch er for enden af min line!

Farverne…

De første farver som McPerch shad udkom i, var de mere klassiske farver ‘motor oil’ , hvid med rødt hoved, ‘firetiger’ og sort/chartreus . Men i efteråret 2019 udkom ‘real series’ som var 6 nye naturtro farver . Det giver et bredere valg så jeg personligt føler jeg bedre kan dække hele mit fiskeri ind med de forskelligere farver. Der er simpelthen lidt for enhver smag. Mon ikke du kan finde en der passer ind til lige netop dit fiskeri.

Hvor finder jeg McPerch?

Du finder McPerch i langt de fleste grejbutikker, både online men også i de fysiske butikker. En hurtig google søgning ‘Abu Garcia McPerch Shad’ vil hurtigt kunne pege dig i den rette retning. Jeg anbefaler altid at man støtter sin lokale grejforretning. I butikkerne kan du desuden altid få råd og vejledning, hvis du er i tvivl om du mangler andet til dit fiskeri. Hvilken størrelse offset kroge bør du købe? Og hvor tungt skal jighovedet være? Uanset hvor du vælger at anskaffe dig McPerch, hvis du mener det er en agn til dig. Så ønsker jeg dig knæk og bræk på din næste tur.

Har du fanget en smuk fisk med McPerch efter at have læst artikelen her ? Så send mig gerne til billed via mail : Kontakt@IrenaMathiasen.dk eller tag mig i dit opslag på instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...