Marie Brandt – Torskefiskeri fra havnen

Hvem er lystfiskeren Marie Brandt ?

Marie Brandt er en af de kvindelige lystfiskere vis ansigt og stemme, dukker mere og mere op på de sociale medier . Men det er med rigtig god grund! Hun er så smilende og lige til. Hun har en evne til at få folk til at lytte og det er der måske en grund til…“Mit navn er Marie Brandt, f. 1990 og bosat i København (eksil-jyde). Til dagligt arbejder jeg med kreative markedsføring og kommunikation, og dertil er jeg uddannet fotograf. “

Hvordan kom hun så igang…?

Marie har som så mange andre haft en tidlig start som lystfisker, men kom senere lidt væk fra det igen.  “Jeg er opvokset i en lystfisker familie og har ikke været mere end 3 år gammel da jeg fangede min første fisk (givet med en betydelig mængde hjælp fra min far). Min barndom og ungdom har derfor bragt mange ture med sig, men da teenagealderen ramte blev fiskeriet knap så interessant for mig, og andre ting blev prioriteret.”

Når man møder lystfiskeriet på det helt rigtige tidspunkt i livet…

Marie Brandt kan om nogen fortælle hvor vigtigt det er at finde roen i livet. Fiskeriet blev hendes redningskrans og ikke kun et sted at finde ro – men også glæde, sammenhold og inspiration.

“For små tre år siden besluttede jeg mig for, at vende tilbage til det i et forsøg på, at finde et roligt punkt i mit (på tidspunktet) kaotiske liv.”

Det udviklede sig til at hun begyndte at tage ud i Københavns Havn for at fiske efter torsk, markel, sild, hornfisk og hvad der ellers er at komme efter.

“Siden hen har mit fiskeri udviklet sig, og jeg har mødt en masse nye, spændende og dygtige lystfiskere der har inspireret og lært mig utroligt meget; en følelse jeg i den grad gerne vil give videre til andre. “

Ved hvilket vand finder du Marie Brandt?

Du finder ofte Marie ved de Københavnske moler og havnekaje. Der er et kæmpe udvalg af fiskespots i København, hvilket gør det nemt altid at finde en plads. Uanset hvad slags vind, vejr, vand og ikke mindst humør. Som hun selv siger “ Jeg er udpræget saltvandsfisker, og især by-fiskeriet har jeg dyrket meget. ” 

Men havnefiskeriet er ikke alt som Marie mestre…

Hvilken fiskeform ynder hun så at bruge?

Lystfiskeri kan byde på mange forskellige fiskemetoder og fiskearter. At man fisker det ene eller det andet, behøver ikke udelukke noget helt tredje. På mange måder må man sige at hun får udnyttet sit lokalområde og de muligheder hun har. Marie har fundet ud af, at hun kan brede sin kærlighed til fiskeriet ud og få det bedste af to verdener. “Fisker jeg i havnen, er jeg spinnefisker – noget jeg virkelig hygger mig med fordi det er så tilgængeligt og samtidigt er en fantastisk måde, at være social på. Jeg møder altid andre fiskere jeg kender når jeg er ude, og en typisk tur indeholder vin og snacks. Det er hyggeligt!

Dertil er jeg fornyligt begyndt at fluefiske på kysten og i fjorden – det er i den grad en ny disciplin for mig, og kan noget helt andet end havnefiskeriet, hvilket giver en fantastisk ny dimension til fiskeriet for mit vedkommende. “

Jeg spurgte Marie om hvad hun holdt mest af, om hun kunne vælge imellem de to fiskeformer? Hun smilte og svarede :  “Jeg tror ikke jeg vil kunne vælge imellem de to genrer. Hver kan sit eget, og giver mig energi, inspiration og udfordring på hver deres måde – og det er helt fantastisk fedt!”

 

Så hvilken art giver Marie fiskefeber ?

Jeg elsker at jagte spise-fisk generelt. Der er noget enormt stærkt ved selv, at fange sin egen mad og det er derfor en stor motivator for mig til at jeg tager ud og fisker.

Når man udvikler sig i fiskeriet….  

Som det ofte går når man begynder at udvikle sit fiskeri, så kan det hurtigt tage fart. Mere vil have mere og det kender Marie alt godt for. Jeg spurgte hvad hun drømte om, af steder, fisk eller lande og til det svarede hun nærmest drømmende med et smil på læberne.

Forbindelse med mit nye flue-eventyr er havørreden kommet på min radar – en fisk man desuden også kan fange i havnen hvis man er heldig. Jeg har en lang liste over steder jeg gerne vil besøge, vand jeg vil prøve og fiskearter jeg gerne vil udforske, og i år vil den stå på flere ture ud i Danmark, både til kyst/fjord men også havne, og så skal jeg prøve kræfter med laksefiskeri i Jylland, Sverige og Norge.” 

Vil du se mere til Marie? 

Er du også blevet lidt fortryllet af den kære Marie Brandt og har du lyst til at følge med i hendes fiskeri.. Så kan du finde hende på Instagram: @mariebrandt www.instagram.com/mariebrandt )

Marie hjælper gerne hvis hun kan…

Selvom Marie måske på mange punkter ser sig selv i et stadigt nyt stadie af lystfiskeriet, har hun altså en viden. En viden som hun glædeligt deler ud af… “Man er altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål om grej, spots, teknik mv, og så skal jeg gøre mit bedste for at hjælpe på vej. Derudover kan guidede ture i havnen selvfølgelig også arrangeres.”

Marie er et frisk pust og et skønt væsen som jeg personligt synes er en kæmpe fornøjelse at følge! Hun viser så fantastisk at lystfiskeri er hvad man gør det til. At man sagtens kan nørde helt ned i det. Binde fluer, øve fluekast og bruge timevise på kysten. Men at man også bare kan hygge på havnekajen, drikke vind og tage flere selfies end fangstbilleder, mens man kaster i ny og næ.

Vil du læse om andre dygtige kvindelige lystfiskere ?
Så klik her : Fisker kend dit vand!