Laura Lykke Mathiasen – med fluestangen i åen

Copyright på top-billedet : Rasmus BendixBendix Production

Hvem er lysterfiskeren Laura Lykke Mathiasen:

Laura Lykke Mathiasen har elsket fiskeriet siden hun begyndte i en alder af kun 4 år. Idag er fluefiskeriet ikke kun en passion, det er blevet en del af hendes hverdag og arbejde. “Jeg er uddannet fluekasteinstruktør ved International Federation of Flyfishers, som er en international organisation der uddanner instruktører verden over.” Fortæller Laura. Hun er den ene ud af kun to kvindelige instruktører i Danmark.

Laura er både respekteret og vellidt i fiskeverdenen. Og man forstår så udemærket godt hvorfor. Det er ikke kun fiskeriet for hende. Det er en livsstil, og hun holder af alle aspekter i det. Hun er ambassadør for det danske grejforma Zpey, og Geoff Anderson, der producerer miljøvenlig beklædning til lystfiskeren.

Til daglig er det dog ikke kun fiskeriet der er i fokus. “Jeg er uddannet sygeplejerske, og skal snart starte på mit nyerhvervede job på Sydvestjysk Sygehus.

Ved hvilken vande finder du Laura?

Jeg er medlem af Grindsted Sportsfiskerforening hvorfor jeg også typisk er at finde langs Varde, Ansager eller Grindsted å i laksesæsonen. Jeg fisker også i Skjern å, her hyppigst på Borris Fiskeriforenings vand.” Udenfor laksesæsonen elsker hun at tage på kysten efter havørreder eller i diverse søer efter gedder.

Men spørger man Laura hvilken fisk der får hendes hjerte til at banke lidt ekstra er svaret lige til : “Der skal ikke herske nogen tvivl om, at fiskeriet efter laks og ørred er mit favoritfiskeri, hvorfor fangsten af en stor laks eller tromletyk ørred kan gøre mig særligt blød i knæene

Når fiskeri ikke kun er at fange fisk.

Laura har startet sin egen virksomhed “Flyfishing by Laura Lykke Mathiasen” og har en tilhørende facebook side med samme navn. Som hun beskriver således “Jeg deler alt hvad jeg har på hjerte omkring fluekastekurser, guidning og mine egne ture i både ind og udland. ”

Virksomheden har en tilhørende hjemmeside, www.flyfishingbylaura.com, hvor man kan læse om de ydelser hun tilbyder.

Laura er desuden aktiv på Instagram, hvor hun ofte deler smukke billeder af fangster, stemningsbilleder af naturen og ikke mindst smil, glæde og grej!

Har du lyst til at se mere til Laura?

Hvis du er blevet inspireret til at kaste dig ud i fluefiskeriets magiske verden, så hold dig ikke tilbage. Ønsker du at komme igang med fiskeriet – eller få finpudset din teknik, så er Laura en oplagt mulighed for at få en kompetent hjælp.

Jeg håber du finder glæden ved fluefiskeriet sammen med Laura.

 

Link overblik :
Flyfishing by Laura Lykke Mathiasen – hjemmesiden
Flyfishing by Laura Lykke Mathiasen – Facebook side
Laura’s instagram profil 

 

 

Vil du læse om andre dygtige kvindelige lystfiskere ?
Så klik her : Fisker kend dit vand!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...