Kvinden bag fiskene

Et liv i waders…

Jeg hedder Irena Mathiasen, og jeg er kvinden bag fiskene du ser her på siden. Jeg har fisket lidt igennem årerne – medefiskeri efter skaller og aborre, samt ørredfiskeri i de lokale put and take søer. Men for mig tog passionen og lysten til mere først for alvor til, da jeg i Marts 2016 fangede min første havørred. Havørredfiskeri blev vendepunktet for mig, og det var som om jeg fik et helt nyt syn på denne fantastiske hobby. Siden er det gået stærkt. Jeg har fanget mange forskellige arter, nogle store og flotte fisk og jeg har lært en masse.

Med spinnestangen som min tro væbner…

99% af alle mine fisketure er med spinnestangen i hånden. Jeg fisker stort set kun med små korte og lette stænger, da det er det der passer bedst til mit temperament og fiskeri. De resterende ture er med en fluestang, ikke at det er teknisk flot og korrekt altid, men jeg nyder det og jeg kan da også fange fisk. Men der er plads til forbedring, det indrømmer jeg gerne. Jeg elsker at prøve nye ting i forhold til lystfiskeri. Nye pladser, nyt grej, nye metoder. Jeg fisker i hele Danmark, efter alle arter, året rundt. Hver årstid har sin charme – sin art – sin fiskeform. Jeg fisker primært ved kysten og fjorden efter havørreder, men at fiske i søer efter den store gedde, ligger også mit hjerte meget nært.

Jeg elsker at stå ude i vandet i mine waders med fiskestangen i hånden. Tæt på naturen, og alt det der betyder noget.

Et liv tæt på alt det der virkelig betyder noget…

At komme ud med fiskestangen, er langt fra kun det at fange fisk. Det tror jeg langt de fleste lystfiskere kan nikke genkende til. Naturen i sig selv er en oplevelse værd, og det er ikke kun når vi står med fisk i hånden at vi føler os heldige. Det at komme væk fra byen, fra den daglige stress og jag – væk fra mennesker, biler og larm. Det er det der virkelig tæller. Der er intet som naturen, som kan få en til at føle sig ydmyg, beriget og taknemmelig.

Når det er sagt. Så sætter jeg stor pris på at du, lige netop dig, at du sidder og læser her inde lige netop nu. Det betyder forhåbentlig at du finder siden her bare en smule interessant – og for det er jeg taknemmelig.

/ Irena Mathiasen, kvinden bag fiskene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...