Christina Schultz Eskerod – Havørredfiskeri på Sydfyn

Hvem er lystfiskeren Christina ?

‘Havørredfiskeri på Sydfyn’ bare den sætning kan få de fleste lystfiskere til at få fiskefeber, ved tanken om det lækre vand og de store ørreder som er at finde der. Christina er særdeles kendt på vandene omkring Tåsinge og Langeland, og hun deler gerne ud af sin viden så andre kan få held med fiskeriet også.

Christina’s lystfiskeri startede for over 25 år siden. Hun har prøvet kræfter med lidt af det hele når det kommer til både fiskeformer og vande. Der kan nævnes fisketure til Vejle å og Karup å, makrelfiskeri i Hanstholm, trollingfiskeri omkring Fyn samt lidt put and take fiskeri. Nu er det efterhånden havørrederne der trækker mest, og som Christina selv beskriver det: “Jeg fisker helt klart mest efter havørred, men jeg synes også at makrelfiskeriet er sjovt. Vi tager også nogle ture i forsommeren med børnene efter hornfisk. Vi har båd og det har jeg også haft succes med ifht. havørredfiskeriet. Det giver en god mulighed for at komme til steder, der ikke er muligt til fods.”

At havørredfiskeriet er blevet så markant en ting de seneste år er ikke så underligt. Christina deler nemlig samme passion for fedtfinnerne som hendes mand. “De sidste 5 år har den stået på havørredfiskeri på Tåsinge og Langeland. Jeg har en super god fiskemakker i min mand Jack Schultz, som har hjulpet og guidet mig meget. Vi har gode ture til kysten sammen, men jeg tager også ud alene. Det hele skal lige passe ind med min hest, mine børn osv., men jeg nyder tiden på kysten.”

Hvordan bliver havørrederne så fanget?

“Jeg fisker med spin og foretrækker gennemløbere. De foretrukne er Hotshot og Longshot fra Jack Rapid. I vintermånederne har jeg gerne en ophængerflue på.” fortæller Christina. Hun er så heldig at hun er sponsoreret af Jack Rapid, som producere hendes yndlingsagn. Et match made in heaven! Det er nok tæt på enhver lystfiskers drøm at få lov til at repræsentere deres favoritagn. Man får et særligt forhold til endegrej der gang på gang levere gode resultater.

Når fiskeriet udvikler sig…

Jeg spurgte Christina hvad hun havde af drømme for hendes fiskeri hvis vi ser et års tid frem og hun svarede med et smil og så nærmest drømmende ud da hun fortalte “Jeg håber på at prøve havørredfiskeri på Öland næste år og tænker også at jeg vil prøve laksefiskeriet i det Jydske.”

Det sociale ved fiskeriet…

Christina nyder det sociale ved fiskeriet, og ligesom hun selv har været heldig at lære en masse omkring fiskeriet – jamen så vil hun også rigtig gerne dele glæden og den viden hun har. Hun er medlem af ‘sportsfiskerpigerne‘ og hun er med på pigeholdet i “Fiskechallenge Pigerne mod drengene” fra 2019. Det er en tilbagevende begivenhed som hun ser frem til.
“Jeg hjælper gerne med gode råd ang. fiskeriet på Tåsinge og Langeland og vil også gerne mødes på kysten, hvis der er nogle der slår vejen forbi det sydfynske.”

Har du lyst til at se mere til Christina ?

Lokker havørredfiskeri på Sydfyn ?Kunne du godt bruge lidt hjælp til fiskeriet eller ønsker du blot at følge med? Christina hjælper dig gerne så meget som muligt både på vandene omkring Tåsinge og Langelang men også bare med et godt råd eller to. Vil du bare gerne se mere for at blive inspireret? Så finder du Christina på følgende sider hvor du også kan kontakte hende:
Jeg håbe du får held med havørredfiskeriet på Tåsinge og Langeland og finder samme glæde ved fiskeriet som Christina.
Vil du læse om andre dygtige kvindelige lystfiskere ?
Så klik her : Fisker kend dit vand!