Forårs laks og Fangstrapport i Napognyt.dk

Min første forårs laks!

Forårs laks – en sand drøm for næsten alle laksefiskere og lystfiskere. Fiskeri i åen er ikke noget jeg har gjort mig særlig meget i generelt. Slet ikke fiskeriet efter laks. De enkelte laks jeg har fanget før, er fanget i sensommeren/efteråret.

Et af mine store mål for 2020, var at fange en forårs laks. Da spinnefiskeriet efter laks om foråret, især i starten, er mest effektivt nedstrøms krævede det jeg fik styr på den teknik. Efter 4 ture ved åen lykkes det endelig. Jeg fik lov muligheden for at dele min fangst på hjemmesiden : Napognyt.dk og du kan læse fangstrapporten ved at [klikke her: Stort kryds ved laks]

Oplevelsen var alt hvad jeg havde drømt om.

Jeg havde forinden snakket med min kæreste Jacob, om hvad jeg betragtede som en forårslaks? Hvad var det jeg skulle fange før jeg følte jeg kunne krydse den af på min liste? Skulle den fanges i April måned? Skulle den være stærk og give en god fight? Skulle den have en bestemt størrelse, eller blankhed? Jeg havde egentlig lidt svært ved at sætte ord på, præcist hvad det var jeg var efter. Men jeg vidste at når jeg fangede den, så ville jeg vide det. Og det gjorde jeg så sandelig også, det var lige præcis dèn laks, jeg var efter!

Nak og æd – eller catch and release ?

Overvejelserne gik på, hvad nu hvis jeg fanger en, skulle den med hjem hvis kvoten stadig var åben?

Kvoter på laks er inddelt i under 75 cm. og over 75 cm.  Du kan læse mere om kvoterne for laks i 2020 på [ linket HER ]

I Storåen hvor jeg fisker er kvoten på 220 stk. for 75+ og 250 stk. for under 75 cm. Kvoten var stadig åben for de store laks, så jeg havde valget. Jeg regnede faktisk med jeg ville genudsætte den, hvis jeg var så heldig at fange en. En beslutning jeg dog ændrede. Jeg værdsætter meget højt at spise fisk, og jeg vil helst spise hvad jeg selv fanger. Jeg er så taknemmelig for at have den mulighed.

Jeg er medlem hos HOF (Holstebro og Omegns Fiskeriforening) Det er mit første år som medlem, og jeg føler allerede det er alle pengene værd. Hvis du er interesseret i at læse mere om medlemskab eller dagskort til HOF’s findevande, så kan du læse mere på deres hjemmeside HOF-Storaa.dk

Har du lyst til at se hvilken andre arter jeg har fanget rundt omkring i Danmark? Så [klik her]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...