Find din fisk.

Lystfiskere, Sportfiskere, Arts fiskere, Mede fiskere, Predator fiskere, Put and take fiskere…

Find din fisk. Det er så simpelt som det. Din fiskeform. Der er et hav af muligheder for fiskeri i Danmark. Det er fantastisk hvor mange arter vi har, hvordan sæsonerne ændre sig og hvordan vi som fiskere udvikler os. Måske er der ikke kun én fisk der får dit hjerte til at banke, måske er der flere. Måske har du brug for flere arter, for at få fiskeåret til at løbe rundt. Og måske bruger du en halv sæson på at gøre dig klar. Men, find din fisk, også er du helt sikkert på rette vej!

Det er ingen hemmelighed at jeg selv høre til i naturen. At det meste af mit fiskeri er efter havørreder, og det er klart dem der får mit hjerte til at banke. Jeg elsker  jagten, formen, teknikkerne, ja jeg elsker sgu bare den fisk! Men det var ikke der mit fiskeri startede. Mit fiskeri startede med en prop og orm efter skaller og aborre. Min far stod altid lidt længere væk, og kastede efter gedderne med et blink. I starten af mine tyvere, fiskede jeg lidt put and take. Det var hyggeligt at komme afsted, og sjovt at nørde lidt mere i teknik og farver.  Men det var ‘Havørrederne der ændrede mit liv‘ Det var dem der virkelig fik sat spark i passionen og fik mit igang.

Hvad er så det bedste?

Hvad er så det bedste fiskeri? Betyder det at det simple medefiskeri er mindre værd end andet? Eller at put and take ikke er ‘rigtigt’ fiskeri ? Nej. Det betyder bare at det var der jeg startede, men det var ikke der jeg hørte til. Jeg synes put and take er fantastisk. Der er nogle utrolig dygtige fiskere, som vælger denne form for fiskeri, fordi det er der de høre hjemme. Der er forældrene som tager deres børn med ud, for at bruge lørdagen udenfor ved søen sammen med dem. Folk der ikke har samme fysiske mulighed for at fiske andre steder, har en fantastisk chance for at beholde fiskeriet i sit liv. Det er fantastisk, men det er ikke der jeg føler mig bedst tilpas.

Det er en generelt sjov ting, at nogle føler et behov for at fremhæve noget frem for andet. Der er intet rigtigt og forkert. At jeg finder fjorden mere charmerende, er ikke en mening alle behøver have – men det er min. Og du skal også finde din mening. Finde din passion. Din fiskeform – din fisk.

Fiskeri forening

At tilmelde sig en fiskeri forening, kan være en rigtig god ide. Man behøver ikke nødvendigvis bruge fællesskabet, hvis det ikke tiltaler en. Men de har adgang til forskellige vande, og ofte kan man finde hjælp til råd og vejledning ang. fiskeriet. Måske kan man endda finde en, som vil vise lidt forskelligt fiskeri så man nærmest kan få en smagsprøve på hvad de Danske fiskevande kan tilbyde. Jeg vil anbefale man læser lidt på Danmarks Sportfiskerforbunds hjemmeside ved at [Klikke HER]

Du vælger selv din fisk!

Jeg høre tit at folk er startet med en fiskeform – også er kommet væk fra fiskeriet flere år. Når de så starter igen, finder de en anden slags fiskeri. Og så kommer de for alvor igang! Og det er lige præcis det jeg synes er rigtig interessant. At man selv vælger sin fisk. Der er så stor forskel på fisk – og teknikker, at man ikke nødvendigvis finder ‘sin fisk’ med det samme..

Måske…

Det kan være du har stået og kastet ud og kastet ud, med en tung spinnestang med et makrelforfang på, i modvind. Din eneste fangst var tang og til forveksling bunden. Det kan være du er personen, der finder din ro i en fluestang. At ved kysten og nyde roen. Det stille fiskeri – indtil fisken hugger. Det kan være teknikken er det spændende for dig. Hvilken flue virker idag?

Det kan være du har fisket gedder som barn. Men altid synes at de var lidt uhyggelige, og langt hen af vejen ønskede du bare at de ikke huggede. For hvad skulle du egentlig gøre, nu du ikke havde makkeren med til at afkroge den ? Det kan være du høre til ved søen, med de længe stænger ude efter karper. Med overnatning, bål og fælles hygge. Hvor dage uden hug ikke er unormalt – for man venter bare på den helt rigtige fisk skal tage maddingen.

Det kan også være du startede med at fiske efter hornfisk med en prop og et stykke sild. Og de var da også rigtig sjove, de første 20 ture.. Men så kom vinteren, hornfiskene forsvandt og hvad skulle du så kaste dig over? Det kan være put and take fiskeriet er lige dig. At finde ud af hvad der lige netop virker på dén dag, i dén sø. Det kan være du synes det er fedt at besøge nye søer, og se om din teknik fra dit hjemvand også kan lykkes for dig andre steder. Måske finder du endda et team at være med i, så du pludselig er en del af fællesskabet.

Det kan også være du fiskede bækørreder som barn. Den gang var der flere store, men pludselig blev størrelsen mindre og mindre. Og pludselig var de ikke rigtig til at finde i deres normale vand. Det kan være du nu, vil finde dig hjemme med laksen. Den helt store sportfisk, som i sæsonen får flere 1000 mennesker til at bruge mange timer og kroner på måske ,at være heldig at fange én dette år.

Gør mere af hvad der gør dig glad..

Der er intet rigtigt og forkert når det kommer til at føle sig hjemme. Fiskeri er en passion. Vi gør det, fordi vi ikke kan lade vær. Fordi det giver os ét eller andet. Det er forskelligt fra person til person hvorfor vi gør det. Hvad vi får ud af det. Men en ting er fælles. Vi skal gøre det der gør os glade hver især. Ingen andre end dig, ved hvad det er. Gør mere af hvad der gør dig glad! Find din fisk. Fang din fisk!

Tight lines
/Irena Mathiasen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...