Abu MO Coast – Slim og Tobis

 

 

 

Min yndlings wobler er fra Abu

Der findes mange forskellige kystwoblere på markedet, men mine klart foretrukne er Mo Coast – Tobis og Slim – fra Abu Garcia.

Abu’s kystagn serie MO (ABU MO Coast, – Tobis, Slim og Inline) er alle designet af den danske lystfisker og grej-udvikler, Mogens Olesen. Nok er de ikke håndlavede, men kvaliteten er i top og de kan rent ud sagt, tåle nogle tæsk. Her har man designet en wobler der ikke knækker ved den mindste kontakt med en sten, som nogle kystwoblere på markedet gør, eller “taber” malingen efter en fisketur eller to.

Min favorit er Abu Mo Coast SLIM

Den lille lækre wobler er 7 cm, vejer 12 gram, og så kaster man fantastisk med den. Det er let at kaste præcist, uanset om det er lange eller korte kast. Jeg fisker den tit over højtstående tang, hvor der også er sten som bryder vandoverfladen. Det er ingen sag at affiske de områder uden at sidde fast – jeg sætter blot hastigheden op for min indspinning, og wobleren gør resten af arbejdet.

Vrikkende fra side til side, svømmer den let og elegant, og ved indstop falder den sitrende igennem vandet. Mo Coast Slim laver en uimodståelig bevægelse, som sender vibrationer gennem vandet, til de havørreder der måtte være i nærheden. Det lokker dem ofte nær, og lige så ofte til hug. Disse spinstop kan forlænges på dybere vand. Man kan nemt fiske i forskellige vandlag med denne Abu wobler. Som før nævnt, er Slim-varianten, den wobler jeg fisker mest med, under de fleste forhold.

Jeg vil dog fremhæve fiskeri i blikstille vand. Her kommer den virkelig til sin ret, og man kan være heldig at opleve havørrederne “bule” i overfladen efter wobleren.

En sand fornøjelse der kan få hjertet helt op i halsen på enhver lystfisker.

Den tunge ‘storebror’

Abu Mo Coast Tobis er både længere og tungere. Den måler 12 cm. og vejer 19 gram. Dens lange krop giver en større bæreflade, hvilket betyder at wobleren går højere i vandet – ja faktisk bryder den let overfladen hvis indspinningen bliver for hurtig. Det gør den perfekt til det helt langsomme fiskeri. Dens størrelse gør desuden det, at den er ideel til at provokere en fisk som har taget en standplads. Ligesom i åen, tager havørreden nogle steder standplads ved kysten og i fjorden. Havørreden stiller sig gerne i et mindre område, med mange byttedyr og hvor den selv har mulighed for at gemme sig.

Mo Coast Tobis går mere livligt i vandet end sin ‘lillesøster’ Slim, og falder langsommere i vandet ved spinstop. Jeg fisker mest med Tobis-varianten når der er små bølger / ingen bølger.

Farvevalg – hvor og hvornår

Jeg bruger begge varianter året rundt, men skifter imellem farverne på begge woblere. Dette efter årstid men bestemt også pladserne jeg fisker ved. Det er en god huskeregel at bruge farver, som er tilsvarende bunden man fisker over, da byttedyr og byttefisk ofte tilpasser sig den farve bund de lever over. Der er dog aldrig regler uden undtagelser, men finder man farvevalget uoverskueligt, kan den lille huskeregel være en god hjælp.

I de kolde måneder har jeg haft stor held med brunlige/mørke, varme farver som:
Racer, Nereis, Spotted Goby, Strawberry Copper

I de varme måneder bruger jeg ofte lyse, neutrale og mere naturtro farver som:
Skyblue, Seaweed, Cream/Olive, Ghost og Silverblade

Under aftenfiskeri lige ved skumringen – sommer og vinter – og ved overskyet og gråt vejr, har jeg altid haft held med farven “racer” (rød/sort)

Jeg håber at du får lige så meget held med havørrederne, når der fiskes med Abu Mo Coast woblerne, som jeg har haft og stadig har 🙂

Tight Lines
/ Irena 

Du kan købe Abu Garcia Mo Coast Slim og Tobis flere forskellige steder, men du finder dem blandt andet hos Lystfisk.dk og ved at trykke på [Linket HER] (Slim) og [Linket HER] (Tobis)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...