Abu Garcia IKE

Indledning :

Jeg har siden starten af året 2020 fisket med det nye spinnesæt fra Abu Garcia – IKE. Jeg har spinnestangen IKE Signature i en 6,8 fod 2-15 gram og Revo IKE hjulet i en str. 20 . Jeg manglede et sæt der lå imellem mine 5 fods stænger og de 8 fods. Et sæt der kunne dække mig ind på dage hvor jeg gerne ville lidt op i længde på stangen men stadig have den lette og lækre føling med fiskeriet. Jeg ledte egentlig også et sæt, jeg kunne bruge sådan lidt allround – det må man sige jeg har fået her!

Hvad kan IKE?

– Revo IKE hjulet er eminent til jig og dropshot, Carolina, Texas og.. Ja rent ud sagt, et skønt hjul til aborrefiskeriet. Faktisk har hjulet den lille lækre detalje at du kan hægte dropshot-synk fast på siden, hvilket er et sandt lifehack hvis du spørger mig! Men hjulet gør sig i den grad også godt til almindeligt spinnefiskeri fra kysten. Hjulet er let og lækkert. Den har en hurtig udveksling og køre bare som en drøm!

 – IKE Signature stangen er ligesom hjulet, bygget til at fungere til UG under forskelligt fiskeri. Den er designet af Bassmaster vinderen Mike “Ike” Laconelli og der er kræset for detaljerne! Klingen er fantastisk og pålidelig ! Den giver dig god kontrol under selve fiskeriet med kontakt til agnen men også under selve fighten.

Designet på både hjul og stang er super moderne og ekstremt elegant. Farverne er unikke og ikke noget du ser ligende på andre modeller. En fryd for øjet – der kun bliver bedre af at selve fiskeriet med sættet score top point.

 

Erfaringer og muligheder :

Havørrederne…

Som udgangpunkt skulle mit Abu Garcia IKE bruges under vadefiskeri på kysten og i fjorden, efter havørreder. Der fisker jeg ofte med endegrej mellem 10 – 25 gram. Hvilket den har klaret rigtig godt! IKE Stangen er meget følsom, jeg har haft nemt ved at mærke hver et lille forsigtigt nap. På den anden side har stangen så meget rygrad at det at sætte krogen når fisken hugger, bestemt ikke er noget problem.

Hornfiskene…

Man bestemmer ikke selv hvad der hugger, så jeg har selvfølgelig også fanget en del hornfisk med IKE sættet og det spiller altså bare. De ellers ret så besværlige og livlige fisk der gerne vil springe helt ud af vandet hele vejen rundt omkring en, er nogenlunde til at styre og få hurtigt fat på. Så det har været en fornøjelse med denne sommergæst.

Flere arter…

Jeg har også haft IKE sættet med på en del streetfishing, hvor jeg har fanget lidt forskelligt. Jeg havde blandt andet en dag hvor jeg fangede fire forskellige arter på èn agn – nemlig Mo Inline. Jeg fangede aborre, geddde, skalle, søørred. Det er en sand fornøjelse når man fisker med noget, der gør hver en lille fisk sjov at fange.  Søørrederne har jeg særligt langt lidt tid i under mit fiskeri og jeg fangede faktisk min første søørred over målet med IKE – en dejlig fisk på 47 cm.

OBS: Jeg vil gerne understrege at grejbutikkerne ikke kan give nye stænger, når man har overskredet stangens kastevægt og den knækker ifølge deraf. Mine eksempler er for at forklare hvad jeg personligt har oplevet med stangen og dennes styrke.  Altså, man skal ikke være bange for, at gå til den, med sin ny-indkøbte IKE – slet ikke hvis man holder sig indenfor den anviste max. kastevægt.

Jeg håber mine oplevelser med Abu Garcia IKE Signature har givet dig et godt indblik i, om dette kunne være et fiskesæt for dig.

Jeg ønsker dig lige så meget glæde og fiskeskæl med IKE sættet, som jeg har oplevet med mit.

Knæk og bræk
Irena Mathiasen

Hvis du gerne vil lære mere…

Er du nysgerrig på mere?

Læs mere om Abu Garcia Revo IKE hjulet ved at klikke HER

Læs mere om Abu Garcia IKE Signature stangen ved at klikke HER

Du kan købe IKE sættet flere forskellige steder både online og i de fysiske butikker. Spørg din lokale grejbutik, hvis ikke de har den hjemme – så kan de sikkert skaffe den til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...